Mazars Payroll Newsletter 1/2022 - Newsletter nejen o mzdovém účetnictví

Představujeme Vám úvodní číslo Payroll newsletteru v novém roce 2022, ve kterém Vás pravidelně informujeme o novinkách v oboru mzdového účetnictví, představujeme aktuální pracovněprávní legislativu a dozvídáte se také bližší údaje o našich seminářích, webinářích a dalších aktivitách v oblasti mzdového účetnictví.

S Novým rokem nastala řada významných změn v pracovněprávní oblasti, v zaměstnaneckých odvodech na sociální pojištění a zdravotní pojištění, v daňových předpisech či cestovních náhradách a v souvislosti se zvyšováním důchodů.

Například došlo k 1. 1. 2022 ke zvýšení základní sazby minimální mzdy z 15 200 Kč na 16 200 Kč za měsíc. Mění se také výše základní výměry starobního, invalidního, vdovského, vdoveckého a sirotčího důchodu – pro rok 2022 činí 3 900 Kč. MPSV také vyhlásilo novou výši redukčních hranic pro úpravu denního vyměřovacího základu (DVZ) platných od 1. 1. 2022 pro výpočet výše dávek nemocenského pojištění, kterou Vám detailněji představíme v newsletteru. Dozvíte se také nové informace týkající se například otcovské dovolené či ošetřovného a celou řadu dalších novinek.

Změny ve mzdách od roku 2022

Document

Mazars Payroll Newsletter 1/2022