Mazars se od 1. března stěhuje do Port7, jednoho z největších nových administrativních projektů v České republice

Mezinárodní auditorská, daňová a poradenská společnost Mazars oznamuje, že od 1. března 2024 se stěhuje do nového moderního sídla v Port7 v pražských Holešovicích. Kancelářský komplex Port7 je dosud největším administrativním projektem developerské společnosti Skanska a za poslední dobu jednou z největších kancelářských staveb v České republice. V budově Port7 obsadí Mazars celkem 5 pater na ploše 2 900 m2.

„I vzhledem k tomu, že příští rok naše společnost oslaví již tři desítky let na českém trhu, jsme se před časem rozhodli, že je třeba po letech najít nové reprezentativní sídlo firmy. Vedle designu a technologické vybavenosti jsme při výběru nových kanceláří rovněž kladli důraz na nejnovější standardy v oblasti udržitelnosti, kde bychom rádi šli příkladem. Zároveň jsme chtěli vyjít vstříc zaměstnancům a jejich požadavkům na moderní kancelář. Při zvážení všech těchto kritérií, jsme nejvhodnější prostory našli právě v komplexu Port7,“ řekl řídící partner Mazars v České republice Milan Prokopius.

Budova nového sídla Mazars díky instalovaným technologiím výrazně snižuje energetickou náročnost objektu a podporuje šetrné vodní hospodářství, když dosahuje 40 % úspor energie a 43 % úspor pitné vody (podle hodnocení LEED), což znamená, že již nyní naplňuje cíle strategie Net Zero Emissions (NZE). To potvrzuje také poslední report společnosti Savills (European Property Themes 2024), podle kterého spotřebovaná energie budovy na metr čtvereční v roce 2030 musí být přibližně o 35 % nižší než v roce 2022.

Okolí nových kanceláří obklopí téměř dvouhektarový veřejný park, centrální piazzetty s restauracemi, včetně konceptu food-hall vytvořeného speciálně pro Port7, nové cyklostezky podél řeky a vznikl rovněž nový praktický podchod pod Nádražím Holešovice, který spojuje oblast se zbytkem městské části.

„Významným požadavkem pro nás byla také dopravní dostupnost, tak aby se naši zaměstnanci do práce pohodlně dostali jak metrem, vlakem či tramvají, ale i třeba na kole. Kromě toho byly pro nás důležité: příjemné pracovní prostředí, komfort a potenciál dalšího rozvoje této lokality,“ dodal Milan Prokopius.

Z brownfieldu na mistrovské architektonické dílo

Příběh Port7 začíná u historické továrny na panely Prefa Holešovice. Ta ukončila výrobu v roce 2013 a celý areál zůstal opuštěný a zanedbaný. Od zbytku města jej navíc odřezávala na jedné straně Vltava a na druhé dopravní infrastruktura včetně Nádraží Holešovice. Minulost a genius loci brownfieldu tak představovaly pro společnost Skanska jak velký potenciál, tak i významnou výzvu.

„Od prvního dne bylo naším cílem maximálně těžit z tohoto prostoru, jeho historie a zároveň se vyrovnat s obtížemi, které skýtal. Celé území jsme vyčistili a propojili s městem díky podchodu, který lokalitu otevřel pro veřejnost. Prostřednictvím rozsáhlého parku jsme pak místu vdechli nový život a učinili z něj živé městské nábřeží,“ vysvětluje Jan Hes, projektový manažer Port7 ze společnosti Skanska.

Celkový architektonický koncept navrhlo renomované studio DAM.architekti společně se společností AED project, která byla zodpovědná za všechny fáze projektu. Mezi mimořádná technická řešení odrážející specifické podmínky lokality patří rozsáhlá protipovodňová ochrana a využití tlumicí vrstvy pro eliminaci vibrací z přilehlé železnice.

Součástí komplexu Port7 jsou a budou také obchody, lékárna nebo posilovna. Přímo v budově byly též umístěny stojany na kola, sprchy s ručníkovým servisem, krásné tematické střešní terasy a podzemní společenský prostor nazvaný The Club. Ve spolupráci s Prahou 7 provedla developerská společnost Skanska také rekonstrukci náplavky, čímž vzniklo zcela nové propojení parků U Vody a Stromovka. Samotný veřejný prostor Port7 vybízí k široké řadě aktivit – vedle 17 000 m2 zeleně bude v parku k dispozici venkovní bar, volejbalové hřiště, komunitní zahrada a řada dalších služeb.

„Společnost Mazars hledala nové kancelářské prostory, které budou vyhovovat nejnovějším udržitelným trendům a zároveň budou splňovat všechny prvky pro vytvoření příjemného pracovního prostředí. Port7 byl jednoznačnou volbou z pohledu všech nejnovějších trendů,“ uzavírá Matěj Baranek, Associate Director ve společnosti Savills, která tento pronájem zprostředkovala.

Pro vice informací, prosíme, kontaktujte:

David Pilař, Marketing & Communication Manager, Mazars v České republice
david.pilar@mazars.cz, +420 604 100 491

Petra Veselá, Corporate Marketing Manager, Skanska Property Czech Republic, s.r.o.,  petra.vesela@skanska.cz, +420 603 587 928

Lucie Hanuš Schwabová, Marketing manager, Savills Česká republika a Slovensko,  lucie.hanus@savills.cz, +420 731 576 827

O společnosti Mazars

Mazars je mezinárodně integrované partnerství, které se specializuje na audit, daňové poradenství, mzdový outsourcing, účetní outsourcing, transakční poradenství, udržitelnost a znalectví. Působíme ve více než 100 zemích a teritoriích po celém světě a využíváme znalostí více než 50 000 odborníků - více než 33 000 v rámci integrovaného partnerství Mazars a více než 17 000 prostřednictvím Mazars North America Alliance - abychom pomohli klientům všech velikostí v každé fázi jejich rozvoje.

www.mazars.cz | Mazars na LinkedIn

O společnosti Skanska

Skanska, jednotka komerčního developmentu v České republice se věnuje výstavbě inovativních a nadčasových kancelářských projektů s důrazem na udržitelnost. Na českém trhu společnost působí 25 let a realizovala zde celou řadu projektů včetně budovy Parkview, kterou v roce 2021 prodala za více než 2 miliardy korun. V současnosti pracuje na řadě nových projektů v pražských Holešovicích, na Pankráci, či na Radlické, kde má za cíl vybudovat první uhlíkově neutrální kancelářskou budovu ve střední Evropě. Se svými projekty míří na nejvyšší možné hodnocení v certifikacích LEED, WELL Core & Shell, a WELL Health-Safety Rating. Je součástí jednotky Skanska komerční development pro střední a východní Evropu, která operuje také v Polsku, Maďarsku a Rumunsku.

www.skanska.cz, Skanska na LinkedIn

Port7_II