Mazars Group zvýšila obrat o 12,8 % a urychlila mezinárodní expanzi, 15.3.2018

Mezinárodní poradenská společnost Mazars Group pokračuje v růstu a mezinárodní expanzi. Ve finančním roce 2016 – 2017 dosáhla obratu 1,5 miliardy euro, což oproti předchozímu roku představuje nárůst o 12,8 %. Skupina tak udělala další významný krok ke splnění ambiciózního cíle k dosažení obratu 2 miliard eur v roce 2020. V rámci tohoto cíle pokračuje i mezinárodní expanze společnosti. V lednu 2018 otevřením zastoupení v Kolumbii a Ugandě její mezinárodní působnost zahrnuje globálně 86 zemí a více než 300 kanceláří.

Růst společnosti 12,8 % odráží z 5,4% organický růst skupiny a ze 7,0% externí růst
a akvizice společnosti. Významné zvýšení obratu za poslední období je především důsledkem fúze skupiny s čínskou poradenskou společností ZhongShen ZhongHuan, která se uskutečnila v roce 2015. V předchozím období posílila Mazars Group svoje mezinárodní působení otevřením poboček v Bulharsku, Kypru, Kosovu, Mozambiku a Tanzanii. Významně také posílila svoje dosavadní působení ve Švédsku.

Za poslední čtyři roky skupina rostla dynamickým tempem 45%, čímž se řadí mezi nejrychleji rostoucí poradenské firmy na světě. Důkazem je i fakt, že mimo mateřský evropský kontinent dosáhla skupina růstu 34 % v porovnání s 27 % ve finančním roce 2012 – 2013. Růst je způsoben především rozšířením působnosti skupiny v Africe, Severní Americe a Asii. V Číně se Mazars Group zároveň nedávno zařadila mezi Top 10 největších auditorských a poradenských společností.

Celá tisková zpráva ke stažení níže