Obrat Mazars loni celosvětově vzrostl o 15,9%, skupina chystá expanzi na čínském trhu, 22.1.2016

Paříž, 22. ledna 2016 – Mezinárodní auditorská a poradenská společnost Mazars oznámila hospodářské výsledky za fiskální rok 2014-2015, během kterého zaznamenala nárůst obratu na 1,252 miliardy eur, což oproti předchozímu období znamená růst o 15,9 %.

Čínská firma ZhongShen ZhongHuan se připojila k Mazars

Skupina zároveň ohlásila strategický krok na čínském trhu, který představuje fúze se společností  ZhongShen ZhongHuan. Toto spojení ji přinese 1.800 nových zaměstnanců v 15 kancelářích, čímž skupina získá významnou pozici na asijském trhu. Mazars tak v současnosti zaměstnává přes 17.000 odborníků v 77 zemích světa.

„Tento krok neznamená jen posílení Mazars z hlediska mezinárodního zastoupení a počtu zaměstnanců, ale pokračující expanzi v jedné z nejvýznamnějších a nejrychleji rostoucích ekonomik světa. Spojením vznikl silný hráč, který v současné době zastává 13. příčku na trhu auditorských a poradenských služeb. Cílem Mazars je proniknout mezi největších 10 poradenských a auditorských společností na čínském trhu,“ řekl Philippe Castagnac, CEO a předseda představenstva Mazars Group.

Kromě téměř dvou tisíc nových zaměstnanců, Mazars posílí i o 83 nových partnerů společnosti. Jejich úkolem bude upevnit pozici Mazars jakožto jednoho z lídrů na čínském trhu v oblasti bankovních a finančních služeb. Spojením s ZhongShen ZhongHuan získá Mazars China know-how a zkušenosti v přípravě na povinnou rotaci auditorů, která v tomto odvětví nastane během příštích dvou let.

„Toto unikátní partnerství nabídne celé skupině možnosti dalšího růstu. Naším záměrem je přinášet stávajícím i potenciálním novým klientům vysokou přidanou hodnotu, a to především díky novým, silnějším týmům profesionálů napříč největšími čínskými městy,“ dodává Philippe Castagnac.

V rámci globální strategie skupiny Mazars je tato fúze výsledkem dlouhého plánování a hledání správného strategického partnera. Společnost ZhongShen ZhongHuan se ukázala jako ideální kandidát. Kombinace pozice na trhu společnosti ZhongShen ZhongHuan a know-how společnosti Mazars, poskytne existujícím a budoucím klientům širší nabídku služeb, obzvláště pak čínským státním podnikům a společnostem kótovaným na burze.

Tisková zpráva níže ke stažení.