Novým partnerem Mazars a vedoucím Německé desky je Adrian Cloer, 13.1.2017

Praha, 13. ledna 2017 – Adrian Cloer se stal novým partnerem Mazars Česká republika a zároveň vedoucím Německé desky. Uznávaný odborník v oblasti mezinárodního zdanění bude odpovědný za rozvoj vztahů s německy mluvícími klienty v celém regionu střední a východní Evropy (CEE). Vedle pražského působení bude Adrian Cloer i nadále zastávat pozici partnera berlínské kanceláře Mazars a povede odtamtud i tým mezinárodního daňového strukturování.

„Mým nejdůležitějším úkolem bude vytvářet spojení mezi německými a středoevropskými firmami v rámci jejích obchodních aktivit. Významnou výhodou takového spojení pro klienta je, že nebude závislý pouze na službách kontaktní osoby v dané zemi, ale budou se o něj starat i týmy poradců přímo z Německa napříč poskytovanými službami,“ řekl Adrian Cloer.

„Od příchodu Adriana si slibujeme nejen pomoc při koordinaci interní komunikace všech manažerů Mazars v regionu orientovaných na německy mluvící trhy, ale především posílení naší pozice a budování nových vztahů a obchodních příležitostí s německými, rakouskými a švýcarskými firmami v celé střední a východní Evropě,“ uvedl managing partner Mazars Česká republika Milan Prokopius.  "Chceme se opřít o silnou celoevropskou pozici Mazars na těchto trzích a využít geografickou polohu pražské kanceláře. Klademe důraz na poskytování všech služeb pod jednou střechou pro německy mluvící klienty v regionu, kteří tak mohou využívat lokální přístup, ale zároveň globální zázemí mezinárodní společnosti,“ dodává Milan Prokopius.

Adrian Cloer  vystudoval práva a ekonomii na Evropské Univerzitě Viadrina ve Frankfurtu nad Odrou a Univerzitě v Hannoveru. Během své dvacetileté profesní dráhy se specializuje především na oblast mezinárodního daňového strukturování a evropské daňové právo. Jako profesor mezinárodního daňového práva a auditu přednáší na EBS University of Business and Law ve Wiesbadenu. Kromě němčiny hovoří rovněž plynně anglicky, francouzsky a polsky.

Mazars je mezinárodní, integrovaná a nezávislá organizace v oblasti auditorských, účetních, daňových a poradenských služeb. K 1. lednu 2017, Mazars a jeho korespondenti působí v 94 zemích světa. 79 těchto zemí jsou partneři a 15 zemí jsou korespondenti Mazars. Organizace celkově zaměstnává přes 18 000 odborníků, kteří pomáhají velkým mezinárodním organizacím, středním a menším podnikům, privátním investorům a veřejným osobám v každé částí jejich vývoje. V České republice působí společnost Mazars od roku 1995, poskytuje komplexní služby a zaměstnává více než 250 lidí. Název « Mazars » označuje všechny společnosti skupiny Mazars, každá z nich je samostatným a nezávislým právním subjektem.